Blog

Keuken organiseren met behulp van kleuren en stickers

Als je keuken rommelig en ongeorganiseerd aanvoelt, ben je niet de enige. Veel mensen hebben moeite om hun keuken opgeruimd te houden, vooral als ze een druk leven leiden. Gelukkig zijn er enkele eenvoudige manieren om je keuken te organiseren en ervoor te zorgen dat alles op zijn plek blijft. Een van die manieren is om stickers te gebruiken.

 

Stap 1: Maak een inventarisatie van je keukenbenodigdheden

Voordat je begint met het aanbrengen van stickers, moet je een overzicht maken van alles wat zich in je keuken bevindt. Dit omvat keukengerei, potten en pannen, bakplaten, voedselopslagcontainers en meer. Door alles in je keuken te inventariseren, weet je wat je hebt en waar het zich bevindt. Dit zal je helpen om een ​​efficiënte organisatiestrategie te bedenken.

 

Stap 2: Bedenk een organisatiestrategie

Nu je weet wat er in je keuken zit, is het tijd om een ​​organisatiestrategie te bedenken. Hier zijn enkele veelgebruikte methoden die je kunt overwegen:

  • Organiseer op functie: Groepeer items op basis van hun functie. Bijvoorbeeld, bewaar alle snijplanken en messen in dezelfde lade en bewaar alle bakgerei bij elkaar
  • Organiseer op gebruiksfrequentie: Plaats de items die je het meest gebruikt binnen handbereik en de items die je minder vaak gebruikt hoger of lager in de kasten
  • Organiseer op type: Als je veel van hetzelfde soort item hebt, zoals verschillende soorten kruiden of specerijen, bewaar ze dan op één plek in dezelfde lade of op een plankje

 

Stap 3: Voeg labels toe met stickers

Nu je een organisatiestrategie hebt bedacht, is het tijd om stickers toe te voegen aan je keukenspullen. Hier zijn enkele manieren waarop je stickers kunt gebruiken om je keuken te organiseren:

  • Label containers: in grote keukens kunnen de afval stickers met: Plastic, PMD, Papier en Rest een uitkomst zijn, zo weet iedereen wat waarin hoort
  • Label kruidenpotjes: Maak het gemakkelijk om de kruiden terug te vinden door deze prachtige kruidenstickers
  • Label stickers: er zijn ook stickers voor het labellen van potten, hierdoor weet je precies wat er in welke pot zit en ziet het er ook nog eens mooi uit!

 

Stap 4: Gebruik kleurcodering

Een andere manier om je keuken te organiseren is door middel van kleurcodering. Dit kan vooral handig zijn als je een groot aantal vergelijkbare items hebt. Door kleurcodes toe te voegen aan je keukenspullen, kun je gemakkelijk onderscheid maken tussen verschillende soorten items en snel vinden wat je nodig hebt.

 

Er zijn verschillende manieren om kleurcodering toe te passen. Hier zijn enkele ideeën:

  • Gebruik gekleurde stickers: Plaats stickers van verschillende kleuren op items die bij elkaar horen. Bijvoorbeeld, gebruik gele stickers voor al je bakplaten en rode stickers voor al je potten en pannen.
  • Gebruik gekleurde labels: Schrijf de namen van de items op gekleurde labels en bevestig ze aan de containers of kasten waarin ze worden bewaard.
  • Gebruik gekleurde containers: Bewaar items in containers van verschillende kleuren. Bijvoorbeeld, bewaar alle ingrediënten voor het ontbijt in blauwe containers en alle ingrediënten voor het diner in groene containers.
23 februari 2023