Blog

Leuke ideeen voor raamversiering met Kerst

De ramen van jouw huis zijn ideaal om te versieren tijdens de kerst. Het neemt weinig ruimte in en geeft in een korte tijd een echte kerstsfeer. Je kunt jouw ramen op vele verschillende manieren versieren met kerst raamdecoratie en hier kunnen jij en jouw buren ook van mee genieten. Zo blijft de sfeer in de wijk erg gezellig. Hieronder delen wij een aantal tips en ideeën over hoe je jouw raam kan gaan versieren tijdens de feestdagen.

 

Verschillende manieren voor raamversiering met Kerst

1. Raam versieren met kerstverlichting 

Met kerstverlichting voor de ramen zorg je ervoor dat niet alleen jij maar de hele buurt kan mee genieten. Hang de rode, groene en normale verlichting aan de binnenkant rondom het raamkozijn op. Dit zorgt ervoor dat het er netjes uitziet en kun je nog vrij naar buiten kijken omdat het je zicht niet blokkeert.

 

2. Geef een kerstboodschap mee op het raam

Met kerst raamstickers of raamstiften kan je een leuke kerstboodschap achterlaten op je raam. Schrijf een mooie boodschap op zoals Merry Christmas. Natuurlijk kan je deze twee ook leuk combineren met elkaar.

 

3. Hang kerstdecoratie voor het raam

Het versieren van jouw raam met verschillende stukken kerstdecoratie zoals kerstsokken, dit is al een langere tijd populair. Je kunt deze aan de bovenkant van je raam hangen. Je kan er zelfs voor kiezen om hier lichtjes in te hangen om de sfeer helemaal kerstig te maken.

 

4. Maak gebruik van nep sneeuw voor de ramen

Bij kerst hoort natuurlijk sneeuw en de kleur wit. Met nepsneeuw kun je jouw raam volop laten meedoen met de winter. Spray een beetje nep sneeuw in de hoeken van de ramen om het winters sfeertje helemaal compleet te maken. Hier kunnen jij en je buurtbewoners beide van genieten.(staat al eerder in de tekst)

 

5. Plaats kaarsjes en theelichthouders voor het raam

Door het plaatsen van kaarsjes en theelichthouders voor de ramen zorg je voor een knus en warm gevoel. Er past niks beters bij de kerstsfeer dan een warm en knus gevoel. Er zijn veel verschillende kaarsjes en theelichthouders dus leef je uit en laat de inspiratie zich goed doen. Er zijn ook kaarsjes met LED lampjes erin, dit is een stuk veiliger dan echte kaarsjes en geeft hetzelfde effect.

 

6. Versier de ramen met cadeautjes

Om een kerstsfeer aan te brengen op de ramen kan je gebruik maken van cadeautjes. Cadeautjes horen zoals ieder jaar bij kerst. Hierdoor zijn jouw kinderen of buurtbewoners erg nieuwsgierig en maak je ze aan het denken of er wel echt iets in deze verpakkingen zit.

 

7. Zet kerstbeeldjes voor het raam

Er zijn veel verschillende kerstbeeldjes zoals een rendier, de kerstman, een kerstboom en sneeuwpoppen. Hierdoor breng je echt de kerstsfeer naar boven en herinner je iedereen in de buurt waar kerst voor staat!

 

8. Maak gebruik van herbruikbare kerst raamstickers voor de ramen

Je kan de ramen versieren met kerst raamstickers. Deze zijn tijdelijk, onschadelijk en makkelijk los te halen. Wie wilt dat nou niet? Er zijn veel verschillende keuzes. Hieronder zijn een aantal voorbeelden. Bekijk hier onze aanbod.

raamsticker-sinterklaas-zwart-herbruikbaar-raamdecoratie-kerst-wit-piet-huisjes1

 

13 september 2022